Lomma kommun startar en digital mötesplats för alla som behöver någon att prata med.

Coronaviruset har förändrat mycket på kort tid. Folkhälsomyndighetens rekommendationer gör att våra sociala kontakter har begränsats, speciellt för de äldre. Lomma kommun bjuder därför in till en digital mötesplats för alla som behöver någon att prata med. Varje onsdag kl 11.00-12.00 finns vi där för samtal, med start den 13 maj.
Just nu finns inget facit på vad som är mest rätt eller fel. Det vi alla kan göra är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I korthet innebär det att: stanna på hemmaplan, tvätta händerna och hålla avståndet till andra människor.
            
Vi som arbetar i Lomma kommun finns till för dig. Vi vill inte att någon ska vara ofrivilligt ensam. Därför erbjuder vi nu en digital mötesplats med namnet "Vi finns här för dig ❤️".
          
Första tillfället för mötet på internet är onsdagen den 13 maj,
kl 11.00-12.00, och sedan kör vi varje onsdag framöver tills annat beslutas.
      
Vi tänker oss ett upplägg som påminner om radioprogrammet
”Ring P1” – fast vi kan prata om saker som är relevanta i Lomma kommun. Men vi kan såklart också prata om livet. Du som deltar bestämmer vad du vill prata om. Det är helt frivilligt och kostnadsfritt att vara med.
              
Samtalsvärdar är Lomma kommuns medarbetare Katerina Katsanikou, stabschef på samhällsbyggnadsförvaltningen, och Thomas Kvist, verksamhetschef för förskolorna i kommunen.

Hur deltar jag i den digitala mötesplatsen?
Gå till: meet.lomma.se
Vid behov, knappa in koden: cik-fgcd-xvv
Inloggningen fungerar bara under mötestiden.
 
Volontärshjälp
          
Missa inte att det också finns hjälp att få med enklare ärenden, som att handla mat eller att hämta medicin? Lomma kommun samordnar hjälpinsatser till dig som över 70 år. Anmäl ditt intresse via internet på lomma.se/volontar:
         
Mer information kring Lomma kommuns insatser under coronapandemin hittar du på: lomma.se/corona